Werkwijze

Wij beginnen met een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek van een uur. Dat vindt bij mij thuis in Noardburgum plaats. Tijdens dit oriënterend gesprek maken we kennis, bespreken we de wederzijdse verwachtingen en de coachingsvraag en kijken we of er een persoonlijke match is.

 

Het eerste gesprek kan eventueel ook online plaatsvinden.

 

Een gemiddeld coachingstraject vraagt tussen de drie en zes gesprekken, die vrij in te delen zijn. De face to face gesprekken geven de mogelijkheid tot directe interactie en feedback.

Zelf heb ik een voorkeur voor de volgende werkwijzen. Welke het meest geschikt is, hangt vooral af van de coachvraag en de persoonlijke voorkeur.

Kernkwaliteiten

Bij het werken met de kernkwaliteiten en kernkwadranten van Offman, vraag ik je te reflecteren op de eigen positieve eigenschappen en daarbij horende valkuilen.

Ook vraag ik naar de goede en slechte eigenschappen en laat zien hoe je de ‘slechte’ eigenschappen een ander etiket kunt geven.

Mindfulness

Mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier en nu plaatsvindt. Mindfulness helpt je om weer even tot jezelf te komen en op een slimme manier om te gaan met alle drukte rondom. Eén van de kernvaardigheden van mindfulness is: jezelf kunnen losmaken van oude mentale gewoontes.

Wandelcoaching

Het aantrekkelijke van wandelen is dat bijna iedereen het kan, er ervaring mee heeft en het prettig vindt om te doen. 

Wandelen maakt energiek, creatief, nieuwsgierig en belangstellend. Wandelend coachen zet je niet alleen fysiek maar ook mentaal in beweging, waardoor je snel tot de kern van de vraag weet te komen.

Het werkt verdiepend en helpt om goede gedragsalternatieven te ontwikkelen. Ook ondersteunt het bij het zoeken naar antwoorden op zingevingsvragen.