Janke van dijken-berga

over mij

Wie

Mijn naam is Janke van Dijken-Berga (1959). In 2017 heb ik aan Hogeschool Windesheim te Zwolle het NOBCO gecertificeerd diploma Professioneel Coach behaald.

Mijn loopbaan begon als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Daarna heb ik de overstap naar de ouderenzorg gemaakt. Hier leerde ik omgaan met bewoners met een psychische problematiek, die zich met name uitte in problematisch dagelijks gedrag. Het blijkt dat in dergelijke situaties een open onderlinge communicatie tussen bewoner, familie en hulpverlener van groot belang is voor de autonomie van alle betrokkenen.

Tot begin 2020 was ik werkzaam als opleidingsfunctionaris in een algemeen ziekenhuis. Ik vind het belangrijk dat verpleegkundigen en artsen die met patiënten werken, oog hebben voor wie ze zelf zijn. Bij deze beroepsgroep herken ik het enthousiasme en de gedrevenheid om elke dag goede zorg te geven aan patiënten. Ik voel het als een missie om deze groep te ondersteunen in het grip krijgen op en regie houden bij het professionele handelen.

 

Wat

Door mijn van nature open houding naar anderen maak en houd ik gemakkelijk contact. Vanuit een oprechte belangstelling stel ik vragen die er toe doen en tot nadenken aanzetten.

Ik coach oplossingsgericht, waarbij eigen regie en verantwoordelijkheid van de gecoachte centraal staan. Dit doe ik door gezamenlijk oplossingen te zoeken en daarmee te experimenteren, om zo vast te stellen wat wel en niet werkt. Ik ervaar de keuzevrijheid als een belangrijke waarde.

Als coach redeneer ik vanuit de ander en mijzelf. Daarbij wil ik anderen zowel individueel, in teams als op organisatieniveau op mijn authentieke en speelse wijze helpen.

Ik ervaar de ander nooit als een obstakel voor mijn eigen vrijheid.

Graag ben ik buiten, wandelend of fietsend. Als dit als prettig wordt ervaren, vraag ik je om met mij te gaan wandelen.

 

Waarom

Wil je je als professional ontwikkelen op het gebied van communicatie, samenwerking of persoonlijk terrein? Krijg je feedback op de werkvloer waarvan je niet weet wat je ermee aan moet? Overweeg dan eens een coachingstraject. Vragen en twijfels waarmee mensen bij mij komen zijn bijvoorbeeld:

– Hoe kan ik beter omgaan met werkdruk?

– Wil ik dit werk de rest van mijn leven blijven doen?

– Hoe kan ik beter opkomen voor mijn eigen behoeften en belangen?

De focus van mijn coaching ligt op stressreductie en zelfsturend vermogen.

 

Voor wie

Mijn coaching is gericht op mensen die voor en met anderen werken. Mijn deskundigheid ligt op het professionele gebied van mantelzorgers, verpleegkundigen en co-assistenten.

Ben je werkzaam binnen dit gebied en heb je een probleem waar je met een buitenstaander naar wilt kijken? Ik help je daarbij graag.

 

Opleidingen

Professionele beroepsvorming. 
DISC Benelux
Mindfulness Training, Werkplaats Aandachtig Leven Nijega
Professioneel Coach, Windesheim Zwolle
Europese Simulatie Instructeurs Cursus (EuSim), METS Center Bilthoven
Lerarenopleiding Verpleegkunde, NHL Leeuwarden
Verpleegkundige, Diakonessenhuis Leeuwarden.

 

Kosten

Een coachingsgesprek kost 100 euro, het oriënterend gesprek is gratis.

 

Coach Janke Berga is geaccrediteerd bij beroepsvereniging NOBCO. Op alle geleverde diensten zijn de Algemene Voorwaarden NOBCO voor Coaching van toepassing.